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"医食同源" 
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 ※このリストは7000以上もある柑橘果皮抽出液研究の一部です。

タ イ ト ル URL・出典文献
Two new polymethoxylated flavones, a class of compounds with potential anticancer activity, isolated from cold pressed Dancy tangerine peel oil solids

ダンシータンジェリン果皮オイルから抽出した抗癌作用を示す2種の新規ポリメチル化フラボンについて


 

http://pubs.acs.org/journals/jafcau/index.html
Citation:  J-agric-food-chem
 American Chemical Society  Feb., 1997

Cancer chemopreventive activity of 3,5,6,7,8,3’,4’-heptamethoxyflavone from the peel of citrus plants

柑橘果皮抽出物質ヘプタメソキシフラボンの癌の化学予防治療作用


 

http://www.elsevier.com/locate/canlet
Citation:  Cancer-Lett. 2001 Feb 1; 163(1): 7-9

Dietary flavonoid and cancer prevention: evidence and potential mechanism

食物のフラボノイドと癌予防:証明と可能性のあるメカニズム


 

Citation:  Crit-Rev-Oncog. 1997: 8(1): 47-69

The Citrus Flavonoid, Nobiletin, Inhibits Peritoneal Dissemination of Human Gastric Carcinoma in SCID Mice

SCID (免疫不全)マウスにおける柑橘フラボノイド(ノビレチン)のヒト胃癌の腹膜 播種阻害


 

Citation:  Jpn-J-Cancer-Res. 2001 Dec: 92(12): 1322-8

Tissue distribution and neuroprotective effects of citrus flavonoid tangeretin in a rat model of Parkinson’s disease

ラットパーキンソン病モデルにおける柑橘フラボノイド・タンジェリチンの組織分布と神経予防作用


 

Citation:  Neuroreport. 2001 Dec 4; 12(17): 3871-5

Antiproliferative activities of citrus flavonoids against six human cancer cell lines

6種のヒト癌細胞株に対する柑橘フラボノイドの増殖阻害作用

 

http://pubs.acs.org/journals/jafcau/index.html
Citation:  J-Agric-Food-Chem. 2002 Oct 9: 50(21): 5837-43

Effects of citrus flavonoids on the mutagenicity of heterocyclic amines and on cytochrome P450 1A2 activity

ヘテロサイクリックアミンの突然変異性とチトクロムP450 1A2活性に対する柑橘フラボ ノイドの効果


 

Citation:  Anticancer-Res. 2000 Sep-Oct: 20(5B): 3609-14

A citrus flavonoids, nobiletin, suppresses production and gene expression of matrix metalloproteinase 9/gelatinase B in rabbit synovial fibroblasts

ノビレチン(柑橘フラボノイド)はウサギの滑液線維芽細胞においてマトリックスメタロプロテイナーゼ/9ゼラチナーゼB基質の遺伝子発現及び産生を抑制する。


 

Citation:  J-Rheumatol.  2000 Jan; 27(1):20-5

Flavones in citrus exhibit antiadhesive action on platelets

柑橘中のフラボンは血小板の抗凝固作用を示す


 

http://verlag.hanshuber.com/Zeitschriften/IJVNR/index.html

Suppressive effects of citrus fruits on free radical generation and nobiletin, an anti-inflammatory polymethoxyflavonoid

柑橘物質ノビレチン(抗炎症ポリメソキシフラボノイド)によるフリーラジカル産生抑制作用


 

http://www.iospress.nl/html/node15.html
Citation:  Biofactors. 2000: 12(1-4): 187-92

Uses and properties of Citrus flavonoids

柑橘フラボノイドの用途と特性

 

http://pubs.acs.org/journals/jafcau/index.html
Citation:  J-agric-food-chem
American Chemical Society. Dec 1997 v. 45(12)p. 4505-4515

Biological effects of hesperidin, a Citrus flavonoid

柑橘フラボノイド、ヘスペリジンの生理学的効能

 

Citation:  Farmac: o. 195 Sep: 50(9): 595-9

Antiproliferative effects of citrus flavonoids on a human squamous cell carcinoma in vitro

試験管での柑橘フラボノイドのヒト扁平上皮癌における増殖抑制作用


 

http://www.elsevier.com/locate/canlet
Citation:  Cancer-Lett. 1991 Feb: 56(2): 147-52

The flavonoid tangeretin inhibits invasion of MO4 mouse cells into embryonic chick heart in vitro

フラボノイド(タンジェリチン)はembryonic chick heartトリ胎児心臓細胞内へのMO4 マウス細胞(悪性黒色腫細胞株)の侵入を阻止する。

 

Citation: Clin-Exp-Metastasis. 1989 May-Jun: 7(3): 283-300

The citrus methoxyflavone tangeretin affects human cell-cell interactions

柑橘メトキシフラボン(タンジェリチン)はヒト細胞間の相互作用に影響を及ぼしている。


 

Citation: Adv Exp Med Biol. 2002: 505: 135-9

Anticancer properties of flavonoids, with emphasis on citrus flavonoids

柑橘フラボノイドを主体としたフラボノイドの抗癌特性


 

Citation:Flavonoids in health and disease, New York: Marcel Dekker, c1998. 1998.p.437-446

Two new polymethoxylated flavones, a class of compounds with potential anticancer activity, isolated from cold pressed Dancy tangerine peel oil solids

ダンシータンジェリン果皮精油固形から単離した2つの新しいポリメトキシル化フラボンの潜在的抗癌作用


 

Citation:  J-agric-food-chem; American Chemical Society.
Feb 1997.v.45(2)p.364-3: 68

Inhibition of human breast cancer cell proliferation and delay of mammary tumorigenesis by flavonoids and citrus juices

フラボノイドと柑橘ジュースによるヒト乳癌細胞の増殖阻害及び乳癌腫瘍形成の抑制


 

Citation:  Nutr-Cancer.  1996; 26(2): 167-81 

Inhibition of mammary cancer by citrus flavonoids

柑橘フラボノイドによる乳癌の阻害


 

Citation:  Adv-Exp-Med-Biol. 198; 439227-36

Regulation of lipoprotein metabolism in Hep. G2 cells by citrus flavonoids

柑橘フラボノイドによる肝G2細胞におけるリポ蛋白代謝の調節


 

Citation:  Adv-Exp-Med-Biol. 2002; 505: 173-9

Biological properties of citrus flavonoids pertaining to cancer and inflammation

癌と炎症における柑橘フラボノイドの生理学的特性


 

Citation: Curr-Med-Chem. 2001 Feb: 8(2): 135-53

Hypolipidemic effects and absorption of citrus polymethoxylated flavones in hamsters with diet-induced hyperchloresterolemia

食餌に起因した高コレステロール血症のハムスターにおける柑橘ポリメトキシル化フラボンの脂質低下作用と吸収


 

Citation:  Journal of agricultural and food chemistry.
2004 May 19, v. 52, no. 10 p.2879-2886
 

Polymethoxylated flavones derived from citrus suppress tumor necrosis factor- alpha expression by human monocytes

柑橘由来のポリメトキシル化フラボンはヒト単球によるTNF-α発現を抑制する。


 

http://pubs.acs.org/journals/jnprdf/index.html
Citation:  J-Nat-Prod. 1999 Mar; 62(3): 441-4

Natural flavonoids and lignans are potent cytostatic agents against human leukemic HL-60 cells

自然界のフラボノイドやリグナンはヒト白血病HL-60細胞の効果的な細胞増殖抑止物質である。

 

Citation:  Life-Sci. 1994; 55(13): 1061-9

Inhibition of microsome-mediated binding of benzo 【a】pyrene to DNA by flavonoids either in vitro or after dietary administration to rats

試験管内もしくはラットへの混餌投与後のフラボノイドによるミクロソームを介してDNAに結合するベンゾピレンの阻止


 

http://www.elsevier.com/inca/publications/store/5/0/5/5/1/0/index.htt
Citation:  Chem-Biol-Interact. 192 Jun 15; 83(1): 65-71

Protection of plasmid pBR322 DNA by flavonoids against single-stranded breaks induced by singlet molecular oxygen

一重項酸素分子により誘導された一本鎖切断に対するフラボノイドによるプラスミドpBR322 DNAの保護


 

http://www.elsevier.com/locate/jphotobiol
Citation: J-Photochem-Photobiol-B. 1995 Oct; 30(2-3): 97-103

Nobiletin as a tyrosinase inhibitor from the peel of Citrus fruit

チロシナーゼ抑制物質としての柑橘果皮由来ノビレチン


 

Citation:  Biol-Pharm-Bull. 2002 Jun; 25(6): 806-8

Inhibitors of 15-lipoxygenase from orange peel

オレンジ果皮由来15リポクシゲナーゼの抑制物質

 

http://pubs.acs.org/journals/jafcau/index.html
Citation:  J-agric-food-chem.  American Chemical Society. Nov 2000 v.48(11)p. 5576-5580

Citrus flavonoids in fruit and traditional Chinese medicinal food ingredients in China

中国における果実と伝統的中国の医薬的食物の材料中の柑橘フラボノイド


 

Citation:  Plant-Foods-Hum-Nutr. 2006 Jun; 61(2): 57-65

Secretion of hepatocyte apoB is inhibited by the flavonoids, naringenin and hesperitin, via reduced activity and expression of ACAT2 and MTP

肝細胞apoB(アポリポ蛋白)の分泌は、(アシルトランスフェラーゼ)ACAT2及び(ミクロソーム トリグリセライド トランスファー 蛋白)MTP発現と機能低下を介してフラボノイド、ナリンゲニン、ヘスペリジンにより阻止される。


 

Citation:  J-Lipid-Res. 2001 May; 42(5): 725-34

Plasma and hepatic cholesterol and hepatic activities of 3-hydroxy-3-methyl- glutaryl-CoA reductase and acyl CoA: cholesterol transferase are lower in rats fed citrus peel extract or a mixture of citrus bioflavonoids

血漿および肝のコレステロールと肝臓3-hydroxy-3-methyl-glutaryl-CoA還元酵素およびアシルコエンザイムの活性: 柑橘果皮エキスや柑橘バイオフラボノイドのミックスを飲ませたラットにおいてコレステロール転移酵素が減少する。


  Citation:  J-Nutr. 1999 Jun; 129(6): 1182-5
Citrus flavone tangeretin inhibits leukaemic HL-60 cell growth partially through induction of apoptosis with less cytotoxicity on normal lymphocytes

柑橘フラボンタンジェリチンは、正常なリンパ球に対して細胞毒性をほとんど示す事無く、白血病HL-60細胞にアポトーシスを誘発して増殖を阻止する。


 

Citation:  Br-J-Cancer. 1995 Dec; 72(6): 1380-8

Dietary administration of citrus nobiletin inhibits azoxymethane-induced colonic aberrant crypt foci in rats

経口投与された柑橘ノビレチンはアゾキシメタンに誘発されたラットの大腸の異常陰窩巣発生を阻止する。


 

http://www.elsevier.com/locate/lifescie
Citation:  Life-Sci. 2001 Jul 13; 69(8); 901-13

Inhibitors of 15-lipoxygenase from orange peel

オレンジ果皮由来15-リポキシゲナーゼ阻害物質


 

http://pubs.acs.org/journals/jafcau/index.html
Citation:  J-agric-food-chem.  American Chemical Society. Nov 2000 v.48(11)p. 557-5580


Antimutagenic activity of polymethoxyflavonoids from Citrus aurantium

柑橘だいだい由来ポリメトキシフラボノイドによる抗突然変異作用


 

http://pubs.acs.org/journals/jafcau/index.html
Citation:  J-Agric-Food-Chem. 1999 Dec; 47(12): 5239-44

Effect of citrus flavonoids on HL-60 cell differentiation

白血病HL-60細胞の分化における柑橘フラボノイドの効作用


 

Citation:  Anticancer-Res. 1999 Mar-Apr; 19(2A): 1261-9

Antiproliferative activity of flavonoids on several cancer cell lines

数種類の癌細胞株に対するフラボノイドの抗増殖作用

 

http://www.bioweb.ne.jp/nougei/bbbhomee.html
Citation:  Biosci-Biotechnol-Biochem. 1999 May; 63(5): 896-9


 


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